CLEOCIN

Werkzame stof: Clindamycine

Dosering: 150 mg

Prijs: €75,54 — €299,15

Cleocin is een antibioticum dat in Nederland al lang bekend staat om zijn antibacteriële werking. Het wordt gebruikt in de dermatologie, gynaecologie, algemene chirurgie en ook in de diergeneeskunde. Hieronder bekijken we in detail aan wie en in welke gevallen dit geneesmiddel moet worden toegediend en wat de contra-indicaties zijn voor het gebruik ervan.

Je kunt dit geneesmiddel op onze website kopen tegen de beste prijs. Ja, we vertrouwen onze klanten zo veel dat we hen de mogelijkheid geven om het geneesmiddel zonder recept te kopen. Bestel Cleocin in onze online apotheek en binnen een paar dagen ontvangt u het direct in uw handen, ongeacht uw locatie in het land.

Wat is Cleocin en waarvoor wordt het gebruikt?

Cleocin is een effectief antibioticum dat behoort tot de groep van de lincosamiden, heeft een breed werkingsspectrum en de werkzame stof is clindamycine. Het is zeer effectief bij de behandeling van oor-, neus- en keelinfecties, sommige vaginale infecties, buikvliesontsteking, steenpuisten, geïnfecteerde wonden en abcessen. Het is echter raadzaam om een antibiogram uit te voeren voordat je met de behandeling begint om de werkzaamheid in jouw specifieke geval te controleren.

Indicaties voor het gebruik van Cleocin

Het geneesmiddel wordt actief gebruikt bij infecties van de luchtwegen, huid, botten en zachte weefsels, mondholte, botten, bekkenorganen, vrouwelijke voortplantingsorganen, buikvliesontsteking, roodvonk, bacteriële vaginose, acne.

Contra-indicaties voor het geneesmiddel

Het is gecontra-indiceerd bij personen met overgevoeligheid voor geneesmiddelen die clindamycine bevatten, bij colitis ulcerosa, enteritis, atopie, dermatitis, eczeem, huidlaesies (wonden, brandwonden), tijdens zwangerschap en borstvoeding en jonger dan 12 jaar.

Opgemerkt moet worden dat de betrouwbaarheid van het anticonceptieve effect van orale anticonceptiva twijfelachtig is bij gelijktijdig gebruik van Cleocin. Het is daarom noodzakelijk om andere anticonceptiemethoden te gebruiken tijdens de behandeling met Cleocin.

Vergeet ook niet uw arts te raadplegen en hem/haar op de hoogte te stellen van eventuele ziekten, allergieën of medicijnen die u gebruikt. Dit zal helpen om de juiste kuur en behandelingsduur voor te schrijven en om de beste dosis medicatie voor de patiënt te bepalen.

Bijwerkingen

Over het algemeen wordt het middel redelijk goed verdragen door patiënten. Sommige mensen die Cleocin hebben gebruikt, hebben echter bijwerkingen ervaren zoals een branderig gevoel, jeuk, droogheid, erytheem en schilfering. Veel minder vaak komen diarree, bloederige diarree en colitis, buikpijn en maagdarmstoornissen en folliculitis voor.

Als je een van de bovenstaande effecten ervaart, moet je stoppen met het innemen van het geneesmiddel en een specialist raadplegen.

Dosering en toediening

De tabletten moeten oraal met veel water worden ingenomen.
De dosering en wijze van toediening kunnen worden bepaald door de behandelend arts, afhankelijk van de ernst van de infectie, de toestand van de patiënt en de gevoeligheid van de micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor de ziekte.

Bij volwassenen wordt meestal een dosis van 150-300 mg om de 6 uur voorgeschreven. Bij ernstige infecties 16-20 mg/kg lichaamsgewicht per dag, verdeeld over 3 of 4 doses.

De duur van de behandeling wordt individueel bepaald. Bij ernstige infecties duurt de behandeling langer dan 10 dagen.